Ροή Ειδήσεων  

5 Club Management 1 First

Διοίκηση


30/08, 18:49
   

Μίνι

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Details

 


 

Αναγνωρισμένο Αθλητικό ΣωματείοBasket TPAX Logo

«Ένωση Τραχώνων / Δία Αλίμου»

Ελ. Βενιζέλου & Θεσσαλίας, Άλιμος  

www.traxonesbc.gr


 

 

 

       Άλιμος, 04/06/2014

Προς :

Πρόεδρο και Δ.Σ. ΕΣΚΑ ΝΑ

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Με έκπληξη διαβάσαμε εχθές την ανακοίνωση που εκδώσατε κοινοποιώντας την υπ’ αριθμ.98/26-05-2014 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Κ. για την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, το πώς σκέφτονται και αποφασίζουν τα όργανα που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του Ελληνικού Αθλητισμού.

Σε μια περίοδο που τόσο τα σωματεία όσο και οι Ενώσεις τους, κυριολεκτικά αιμορραγούν οικονομικά, πασχίζοντας να επιβιώσουν να προκύπτουν τέτοιες καταδικαστικές αποφάσεις.

Είναι προφανές ότι οι κύριοι που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις σε καμιά περίπτωση δεν σκέφτονται την ανάπτυξη του αθλήματος και την παραγωγή αθλητών από τα φυτώρια των ομάδων.

Είναι επίσης προφανές ότι αδιαφορούν για τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών, ίσως γιατί δεν υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις για να αποφέρουν οικονομικά οφέλη στην ομοσπονδία.

Δεν εξηγείται αλλιώς μια απόφαση η οποία έχει σαν μοναδικό στόχο να γεμίσει τα ταμεία της Ομοσπονδίας με τα χρήματα που ενδεχομένως κόπηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το μέτρο αυτό δεν έχει καν ανταποδοτικό χαρακτήρα δεδομένου ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τα σωματεία.

Στο πρόσφατο παρελθόν τα σωματεία αναγκάστηκαν να επιβαρυνθούν το κόστος για τους διαιτητές και κριτές. Ένα κόστος υψηλότατο το οποίο μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν στην ευθύνη της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό για ένα σωματείο που συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα (άνδρες, έφηβοι, παίδες, παμπαίδες, μίνι) το κόστος είναι περίπου 2.500 €. Παρά το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχει καμία άλλη παροχή από την Ομοσπονδία ή τις Ενώσεις τα περισσότερα σωματεία το δέχθηκαν στη λογική της ανταπόδοσης. Μάλιστα εμείς ως σωματείο είχαμε υποβάλλει αντίστοιχη πρόταση πριν την υιοθέτηση από την Ένωση με στόχο την άμεση κάλυψη των διαιτητών / κριτών ώστε να αποφεύγονται αναβολές αγώνων λόγω μη έλευσης των εμπλεκομένων.

Το νέο μέτρο όμως καταδικάζει οικονομικά τα σωματεία. Θα μας αναγκάσει να προχωρήσουμε σε μαζικές διαγραφές αθλητών και παραίτηση από τα μη υποχρεωτικά πρωταθλήματα. Θα διατηρούμε αριθμό αθλητών μόνο όσων απαιτούνται για τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα ανδρών και παίδων.

Αυτός είναι ο στόχος της Ομοσπονδίας; Να διαλύσει τα σωματεία και την παραγωγή νέων αθλητών; Σήμερα το Σωματείο μας αριθμεί περισσότερους από 180 αθλητές με Δελτίο Αθλητή. Αυτό σημαίνει ένα καταρχήν κόστος 1.800 €. Εάν σε αυτό το κόστος προστεθούν τα νέα δελτία μετεγγραφών και νέων αθλητών (μίνι 2003 – 2004) το κόστος θα προσεγγίσει τις 2.500 €.

Κύριοι, δεν αντέχουμε να συνεχίσουμε. Η Ένωση οφείλει να προστατέψει τα σωματεία – μέλη της. Να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο και να αντιταχθεί σε αυτό το μέτρο. Θα πρέπει άμεσα να συγκαλέσετε έκτακτη γενική συνέλευση για να υπάρξει μια ενιαία θέση στο θέμα.

Εξάλλου η πρόσφατη απόφαση δεν είναι η μόνη που θεωρούμε ότι οδηγεί σε μαρασμό τον παραγωγικό αθλητισμό. Η απαγόρευση συμμετοχής των 18χρονων στα πρωταθλήματα εφήβων, η μη αύξηση αθλητών (όριο 25) άνω των 18 ετών στα δυναμολόγια των σωματείων και η μη δημιουργία πρωταθλήματος νέων ανδρών (κάτω των 22 ετών) ωθεί τους νέους μακριά από τον αθλητισμό. Ένας έφηβος που στα 17 χρόνια του διακόπτει τον αθλητισμό λόγω Πανελλαδικών Εξετάσεων όταν επανέρχεται, του απαγορεύουν οι διατάξεις να συμμετέχει σε αγωνιστικά τμήματα. Προφανώς ένας μαθητής που διέκοψε τον αθλητισμό δεν είναι έτοιμος για να ενταχθεί σε ανδρικές ομάδες. Άρα η Ομοσπονδία στέλνει αυτόν τον έφηβο στο σπίτι του. Έτσι προάγεται ο αθλητισμός άραγε;

Καταλήγουμε σε προτάσεις συγκεκριμένες και ζητάμε από την Ένωση κοινοποίηση του παρόντος και στα υπόλοιπα σωματεία:

-      Έκτακτη Γενική Συνέλευση μέχρι την Τετάρτη 18/6/2014

-      Απόφαση της Ένωσης που θα απορρίπτει την σχετική εγκύκλιο της Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση μη απόσυρσης από την Ομοσπονδία με ευθύνη της Ένωσης να μην πραγματοποιηθούν τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

-      Κοινοποίηση της απόφασης στις υπόλοιπες ενώσεις ώστε να γενικευτεί η αντίδραση.

-      Προώθηση πρότασης διεξαγωγής πρωταθλημάτων U22 / U17 σε αντικατάσταση των πρωταθλημάτων Εφήβων / Παίδων.

-      Αύξηση του συνόλου των 25 αθλητών και 20 αθλητριών άνω των 18 που δικαιούται να έχει κάθε σωματείο στη δύναμή του.

Αναμένουμε για την άμεση δραστηριοποίησή σας ως προς τα ανωτέρω.

Σε περίπτωση που η Ένωση δεν ευαισθητοποιηθεί σας ενημερώνουμε ότι η προσπάθεια συντονισμού θα ξεκινήσει με πρωτοβουλία μας σε ότι αφορά τα σωματεία της ΕΣΚΑ ΝΑ.

 

Με εκτίμηση

Για την Ένωση Τραχώνων / Δία Αλίμου

   Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γ. Γραμματέας    

  

Κων/νος Φραγκούλης                                                     Ιωάννα Κυριακοπούλου

 


                       

 

 

   

Αγώνες/Εκδηλώσεις  

   

Αξίζει να δείτε  

Cis Button Left21Cis Button Right21
Picture5 5
Πρόγραμμα Προπονήσεων 2019-2020
Διαβάστε περισσότερα!
Afisa
Πληροφορίες Εγγραφών
Διαβάστε περισσότερα!
Traxoneslogo
Αποτελέσματα Λαχειοφόρου Αγοράς 2018
Διαβάστε περισσότερα!
   

Υποστηρικτές  

   

Προπονήσεις  

   
© traxonesbc.gr - All Rights Reserved